Societat 07/04/2013

Tornen els assalts violents en cases del Baix Empordà: "Em deien que em tallarien el coll"

Roben en una casa on viu sola una dona de 86 anys. És el primer assalt que es produeix a la zona des del passat 26 de febrer

Acn
3 min

Santa Cristina d'AroUna dona holandesa de 86 anys ha estat assaltada aquest diumenge a la matinada en una casa de la urbanització Les Teules de Santa Cristina d'Aro.

Els lladres haurien entrat a l'habitatge de la víctima -que vivia sola- durant la nit forçant la porta i l'han amenaçat amb un ganivet fins que ha obert la caixa forta.

Els assaltants han sostret papers, diners i joies i i han marxat. La víctima no presenta lesions.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets. De moment, no s'ha produït cap detenció. Des del 26 de febrer no s'havia produït cap assalt violent a la zona.

La propietària de la casa assaltada -que no ha volgut identificar-se ni fer declaracions a càmera- ha relatat com s'ha trobat de cop davant dels dos assaltants. La dona viu sola des de fa gairebé 20 anys en aquesta casa. S'hi va traslladar quan es va jubilar a Holanda i mai abans havia patit cap ensurt d'aquestes característiques.

La casa està protegida amb reixes però els lladres han rebentat un cadenat d'una de les reixes. La propietària assegura que no ha sentit res però que, de cop, s'ha despertat perquè algú ha entrat a la seva habitació i ha encès el llum. "De cop m'he trobat al davant dos homes que anaven amb la cara tapada i només els veia els ulls", ha explicat.

Els lladres tenien clar el seu objectiu. "M'amenaçaven amb un ganivet i em deien que on estava la caixa forta, que necessitaven els diners", ha relatat. "No paraven de repetir-me que si no els donava tot el que tenia em tallarien el coll", ha afegit. Els dos homes -que parlaven castellà però amb accent estranger, segons l'anciana- l'han fet aixecar del llit perquè els ensenyés on guardava els diners. Segons ha explicat la víctima, en cap moment l'han agredit ni lligat perquè ha col·laborat amb ells.

La propietària té la caixa forta amagada dins l'armari de la seva habitació i, sota les amenaces dels assaltants, els l'ha obert. "Hi tenia uns 400 euros en efectiu i s'ho han endut tot", ha lamentat. No contents amb això, els lladres li han tret tot el que tenia als armaris i l'han continuat amenaçant dient que necessitaven més diners. Llavors, ella els ha obert una segona caixa forta -també dins l'armari- on hi té les joies. "M'han deixat sense res, tenia diamants, perles, peces d'or blanc i rellotges Rolex, algunes joies eren antigues i records de família", ha explicat amb impotència la dona, que assenyala que els lladres no li han fet mal segurament perquè no s'ha resistit en cap moment. "No sé quin valor tenien, però és elevat segur", ha detallat.

La casa regirada

Després d'això, els homes han seguit regirant tota la casa i buidant armaris. "No s'han endut res més però m'han deixat la casa feta un desastre", ha reconegut la propietària. Els lladres també li han demanat que els obrís el garatge. "Els n'he donat el comandament i hi han baixat ells sols, jo m'he quedat al menjador esperant que tornessin, encara no he comprovat si s'han endut res", ha afegit hores després, quan parlava amb la premsa.

Els lladres s'han estat més de mitja hora regirant la casa. "M'han pres fins i tot el collaret de teleassistència que porto perquè no pogués avisar ningú", ha explicat la dona. Un cop han marxat, ella ha pogut avisar la policia. Els Mossos d'Esquadra investiguen el cas.

La dona reconeix que té por i que no sap si es veurà capaç de continuar sola a la casa. "Si han vingut una vegada, poden tornar, no?", es pregunta espantada. Per això, aquesta nit la seva infermera es quedarà a dormir amb ella. També es planteja posar una alarma per tal de sentir-se més segura. "En 20 anys que fa que sóc a Catalunya mai m'havia passat res així", ha lamentat.

stats