Societat 01/09/2011

Lloret demana a la Generalitat que sancioni els 'tour' operadors que donin una mala imatge del municipi

El municipi vol frenar el turisme de borratxera i les excursions nocturnes de joves que van de discoteca en discoteca

Redacció
2 min
Joves turistes es diverteixen a Lloret enmig d'un fort dispositiu policial / ACN

Lloret de MarL'Ajuntament de Lloret ha aprovat una sèrie de mesures per millorar la seguretat i canviar la percepció exterior que es projecta del municipi. Es volen encarir les sancions per als incívics i ser més exigents en el compliment de la normativa. Alguns dels acords es concretaran posteriorment en una revisió d'ordenances que Lloret de Mar preveu tenir enllestida a final d'any.

El municipi demanarà col·laboració a la Generalitat per tal de sancionar els operadors turístics que ofereixin una imatge de la població on només es potenciï la festa i l'alcohol, també demana al Govern que inspeccioni i sancioni establiments on es detecti que es sobreocupen places i també que es denunciïn aquelles promocions de begudes alcohòliques estil "barra lliure" o "2x1", prohibides per llei.

El document recull una sèrie de mesures per encarir les sancions per als incívics i ser més exigents en el compliment de la normativa. Alguns dels acords es concretaran posteriorment en una revisió d'ordenances que Lloret de Mar preveu tenir enllestida a final d'any.

Altres novetats que s'hauran d'incloure en la revisió d'ordenances seria mantenir la prohibició per als "disco-tours" (excursions nocturnes organitzades per a grups de joves que van de discoteca en discoteca), prohibir el repartiment de publicitat tant oral com escrita als carrers, prohibir tant l'acceptació com l'oferiment de serveis sexuals a la via pública, mantenir la prohibició de beure alcohol al carrer i també prohibir la instal·lació de màquines expenedores de menjar i beure (màquines 'vending') al carrer ja que s'hi acumulen molts joves un cop tanquen les discoteques.

Un altre dels aspectes que ja va avançar l'alcalde i que recull el document és demanar a la Generalitat que estudiï la conveniència d'avançar els horaris de tancament de les discoteques i sales de festes de Lloret.

stats