SANITAT
Societat 30/09/2011

Lluís Salleras serà el president del consell d'administració de l'Agència de Salut Pública

La nova estructura entrarà en funcionament al gener. Salleras havia sigut director de Salut Pública en anteriors governs de CiU

Acn
2 min

BarcelonaEl Govern ha donat aquest divendres un pas més per a la posada en marxa de l'Agència de Salut Pública amb la celebració del primer consell d'administració, del qual serà president el doctor Lluís Salleras, exdirector de Salut Pública en anteriors governs de CiU en l'etapa Pujol. L'objectiu d'aquest òrgan és "unificar en un sol organisme totes les organitzacions que tenen competències en salut", segons ha explicat als mitjans de comunicació el secretari d'Estratègia, Coordinació i Salut Pública, Francesc Sancho. Salleras ha assegurat que amb aquesta nova estructura es podrà fer tot "molt més bé" i ha destacat especialment que "es millorarà l'eficiència", aspecte que ha considerat fonamental en la situació de crisi actual.

Aquest divendres s'ha celebrat el primer consell d'administració, en el qual ha participat el conseller de Salut, Boi Ruiz, però l'òrgan no entrarà en funcionament fins al gener. Fins aquest moment, l'actual número dos de la secretaria de Salut Pública, Xavier Llaberia, s'encarregarà de pilotar el procés per tal que a principis d'any tot estigui en marxa.

Salleras ha destacat que la unificació de tots els organismes en una única institució permetrà que les decisions es prenguin de manera més centralitzada i s'ha mostrat convençut que això repercutirà en els resultats. Ha explicat que es comptarà amb el mateix personal que tenien fins ara tots aquests organismes i es treballarà en la mateixa direcció.

Sancho ha volgut destacar el paper que en tot el procés de creació d'aquest òrgan ha tingut el fins ara secretari de Salut Pública del departament, Antoni Plasència, que aquest dilluns va explicar que deixa les seves funcions per motius personals. Sancho ha agraït la seva feina en nom de la conselleria i en el seu propi i ha assegurat que continuaran "compartint el viatge d'ara endavant, cadascú al seu lloc".

El secretari d'Estratègia ha negat que amb la creació de l'agència desapareguin alguns programes que estaven funcionat fins ara, com el de prevenció de la sida, tal com havien denunciat algunes entitats. Sancho ha asseverat "amb absoluta seguretat" que no s'eliminarà ni aquest ni d'altres programes "perquè l'objectiu i la missió són els mateixos". Ha afegit que l'únic que es produeix és un canvi en l'organització.

L'Agència de Salut Pública suposarà l'aplicació d'un model de governança entre la Generalitat i el món local i podrà prestar serveis als ajuntaments mitjançant els convenis que s'estableixin. Amb la seva creació es dóna compliment a la llei de salut pública de Catalunya, que es va aprovar el 2009.

stats