Societat 30/07/2012

Recoder demana "peatges tous" a tot l'Estat

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller de Territori reclama a Rajoy que segueixi la tendència de la resta d'Europa

Ara
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, de qui depèn l'Incasòl.

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, assegura que a Catalunya no desapareixeran els peatges i insta el govern espanyol a incorporar "peatges tous" arreu de l'Estat, "en la línia de la resta d'Europa".

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' aquest matí de dilluns, Recoder ha dit que la solució per al manteniment de les autopistes és "buscar un sistema homogeni i just", i ha remarcat que la tendència europea "és que en paguen el manteniment els usuaris a través d'un peatge tou i distribuït arreu del territori". "I això és el que hauria de fer l'Estat".

Sobre la pujada de l'IVA als peatges, el titular de Territori i Sostenibilitat assegura que des del Govern "ens hem pres malament l'augment dels peatges catalans". "Hi ha una manca de respecte i és un greuge el que està fent el ministeri de Foment amb Catalunya", ha dit Recoder, que ha subratllat: "Jo no sé què és exactament el que pretén el govern de l'Estat, però estan creant malestar". Recoder ha assegurat que el Govern està en contacte amb les concecionàries, però ha advertit que tenen un contracte i que si no es compleix, "al final anirem als jutjats".

Sobre el moviment #novullpagar, Recoder ha assegurat que el preocupa "relativament poc". "És l'expressió d'un sentiment, però té una clara intencionalitat política i unes sigles darrere", ha conclòs Recoder.

stats