Societat 08/07/2011

L'oferta de festivals musicals omple el cap de setmana

En només dos dies se celebraran a casa nostra mitja dotzena de festivals interessants d'estils tan diversos com el pop, el reggae , la música clàssica i el hip-hop. El PopArb i el Cruïlla BCN es disputen el número 1 .

Marta Salicrú
2 min
L'oferta de festivals musicals omple el cap de setmana

Barcelona.De l'àmplia oferta de festivals de música en viu que es fan als Països Catalans, bona part es concentren a l'estiu. Molts es fan al juliol, una pila coincideixen aquest cap de setmana i mitja dotzena dels quals són imprescindibles per al públic a qui van dirigits.

Els amants del pop català, del reggae i del hip-hop tenen cites específiques ineludibles, totes en competència amb un gran festival eclèctic on també hi trobaran artistes que els facin el pes. En un sol cap de setmana coincideixen diversos festivals de referència de la música catalana i valenciana. I arrenca un dels festivals més exquisits de la temporada clàssica estiuenca. Aquests són els més destacats d'un dels caps de setmana més intensos pel que fa a la música en directe.

Feslloch, Benlloch

El festival de música en valencià de la Plana Alta va arrencar ahir, però celebra avui i demà les jornades que concentren el gruix de la programació, amb Obrint Pas i The New York Ska Jazz Ensemble -l'única formació no valenciana del cartell- com a plats forts.

PopArb, Arbúcies

El festival que va apostar pel pop català abans que estigués tan de moda celebra la setena edició amb Manel i Antònia Font com a caps d'un cartell imprescindible amb Refree, Guillamino, El Guincho, El Petit de Cal Eril, Senior i Oliva Trencada.

Cruïlla BCN, Barcelona

Madness, Public Enemy, Lee Perry, Jack Johnson i Antònia Font són els principals reclams d'aquest festival eclèctic i de qualitat hereu del Cruïlla de Cultures de Mataró.

Nowa Reggae, Vilanova i la Geltrú

Tarrus Riley, Duane Stephenson i The Pioneers encapçalen una cita amb la música jamaicana que des de fa sis anys recull el testimoni de l'Osona Reggae. Se celebra al mateix lloc que el festival Faraday.

Festival Pau Casals, El Vendrell

Fins al 28 d'agost el festival programarà 22 concerts, molts amb l'instrument del vendrellenc Pau Casals com a protagonista, entre ells el del violoncel·lista Mischa Maisky. Andrea Marcon tocarà l'orgue barroc de l'església del Vendrell.

Hipnotik, Barcelona

Tretze hores de cultura hip-hop al CCCB amb concerts com el dels mallorquins La Puta Opepé.

stats