Casament reial
Societat 29/04/2011

Londres es blinda per celebrar la boda reial

La cerimònia se celebrarà a les 11.00 a l'abadia de Westminster, on hi haurà 1.900 invitats. La policia ha acordonat la zona i hi té 5.000 agents vigilant

Thaïs Gutiérrez
2 min
Seguidores de la família reial britànica, al centre de Londres esperant el casament / EFE

BarcelonaMés de 10.000 persones inundaran en poques hores els carrers de Londres per poder veure en directe la desfilada de monarques, prínceps, princeses i mandataris d'arreu del món que assistiran a la boda del príncep Guillem amb Kate Middleton. La cerimònia començarà a les 11.00 del matí (hora local) a l'abadia de Westminster i serà oficiada per l'arquebisbe de Canterbury, Rowan Williams, davant de 1.900 invitats. Entre ells hi ha 40 caps d'estat, centenars de mandataris d'arreu del món i representants de la jet set com el cantant Elton John, que era amic de Lady Di, o el futbolista David Beckham.

Un dels grans canvis de l'acte que demostra que els temps estan canviant fins i tot a la reialesa és que els nuvis no es prometran obediència, com passava abans, sinó que es comprometran a "estimar-se, confortar-se, honrar-se i acompanyar-se l'un a l'altre en la malaltia i en la salut i a renunciar a tot per mantenir-se junts la resta de la seva vida".

Això ho faran davant d'uns 2.000 milions d'espectadors que, segons el govern britànic, estaran veient en directe la cerimònia, que es transmetrà per televisions d'arreu del món i també es podrà veure per internet. Entre aquests espectadors, hi haurà 22.000 persones que seguiran la cerimònia a través de les pantalles gegants que hi ha instal·lades a Hyde Park i Trafalgar Square.

La seguretat serà un altre dels plats forts de la jornada. Més de 5.000 policies estaran desplegats pels poc més de 2 quilòmetres que separen el Palau de Buckingham, d'on sortiran alguns dels invitats, de l'abadia. La zona estarà totalment acordonada i hi haurà gossos policia patrullant i diversos helicòpters controlant la zona des de l'aire. Fins ara, els cossos de seguretat no han parlat de cap amenaça en concret però es preparen des de fa un mes per poder reaccionar davant de qualsevol amenaça. A part de la protecció per als nuvis i els membres de la família reial, la policia també vetllarà per la seguretat dels 1.900 invitats.

A la mateixa hora de la boda hi ha dues manifestacions convocades a Londres. D'una banda, l'organització islamista Musulmans contra les Creuades sortirà a protestar al carrer i demanen al príncep Guillem i al seu germà Enric "que els parin atenció" i, d'altra banda, un grup d'extrema dreta té previst convocar una contramanifestació amb motiu de la boda.

stats