El Regne Unit i Alemanya suspenen els vols del model Airbus estavellat a Sevilla

França, en canvi, continuarà operant el seus sis e A400M malgrat l'accident

El ministeri de Defensa del Regne Unit ha anunciat que ha suspès temporalment les operacions dels seus avions Airbus A400M, el mateix model que va estavellar-se a Sevilla mentre feia proves i que va causar quatre morts.  Alemanya també ha optat per deixar d'utilitzar aquest model fins que s'esclareixin les causes del sinistre. França, en canvi, seguirà operant amb els seus sis Airbus A400M.

La Reial Força Aèria britànica té dos avions de transport militar A400M, el primer dels quals va ser entregat el novembre passat, i n'ha encarregat 22 més que ha de rebre en els pròxims anys. Les operacions amb aquest model d'Airbus queden suspeses mentre es fa la investigació sobre el sinistre a Sevilla, ha dit un portaveu del ministeri.

El ministeri de Defensa francès, al seu torn, ha informat que seguirà operant amb normalitat amb els seus sis unitats de l'avió de transport Airbus A400M tot i l'accident. "No tenim motius per deixar la flota en terra a la vista de la informació que tenim a la nostra disposició fins el moment", ha explicat una font del Ministeri en declaracions a Reuters. No obstant això, la font ha matisat que "aquesta decisió pot canviar en qualsevol moment" ja que "no fem cap concessió quan es tracta de la seguretat".