Societat 07/08/2013

L'oposició forçarà la compareixença de Rigau, Munté i Mas-Colell per tractar la malnutrició infantil

Els partits volen que els consellers compareguin a la diputació permanent del Parlament per parlar sobre l'informe del Síndic de Greuges

Ara / Europa Press
2 min
Un grup de nens en un menjador escolar./ ACN

BarcelonaEls grups parlamentaris de l'oposició PSC, PP, ICV-EUiA i C's forçaran la convocatòria de la diputació permanent del Parlament aquest mes d'agost amb l'objectiu de demanar les compareixences de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, d'Ensenyament, Irene Rigau, i d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. Els partits volen explicacions sobre l'informe que ha presentat el Síndic de Greuges aquesta setmana i que assegurava que al voltant de 50.000 nens catalans tenen "greus" privacions alimentàries fruit de la pobresa de les seves famílies i 751 menors de 16 anys pateixen desnutrició, amb una mitjana d'edat de quatre anys i el 25% d'ells, nadons.

El suport de quatre grups és més que suficient per convocar una diputació de permanent però això no assegura que els consellers donin explicacions, ja que les seves compareixences s'han de votar i aprovar per majoria a l'inici de la reunió extraordinària. Els grups podrien fer prosperar les compareixences si obtinguessin el suport d'ERC. Els republicans han assegurat aquest dimecres que no tenen inconvenient que els consellers donin explicacions, però no tenen presa la decisió de si volen escoltar-los a la diputació permanent o esperar al setembre.

"La malnutrició infantil és responsabilitat dels pares"

L'informe del Síndic ha provocat reaccions dins i fora de Catalunya. Dimarts el portaveu adjunt del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, va afirmar que els casos "puntuals" de desnutrició "són una responsabilitat corresponent als pares" i va qualificar de "repugnant" que s'utilitzin els nens per fer "demagògia política".

Aquest dimecres el PSOE ha acusat Hernando de ser "insensible" a la malnutrició infantil. El secretari general del partit a Almeria, José Luís Sánchez, ha assegurat que les paraules del diputat popular posen de manifest que "la dreta està cega davant dels drames socials" i que "només s'ocupa de resoldre les necessitats de bancs, elèctriques i dels que no tenen problemes per menjar".

stats