SOCIETAT
Societat 30/07/2012

L'oposició carrega contra el Govern per la falta de recursos en matèria de prevenció d'incendis

"Parlen d'una tragèdia en què sembla que tot ha anat bé", ha dit el diputat del PSC Xavier Sabaté als consellers Felip Puig i Josep Maria Pelegrí, que han comparegut aquest dilluns per parlar de l'incendi de l'Empordà

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaL'oposició en bloc ha carregat aquest dilluns contra la falta de recursos en matèria de prevenció d'incendis durant la compareixença al Parlament del conseller d'Interior, Felip Puig, i el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que han explicat com es van desenvolupar els fets durant els focs de l'Empordà. Tots els grups han assegurat que més recursos haurien permès una actuació més ràpida i han qüestionat la decisió de desviar l'AP-7 i la N-II cap a la N-260, on es va produir la caravana que va acabar amb dos morts un pare i una filla francesos que es van llençar per un penya-segat espantats per les flames.

"Parlen d'una tragèdia en què sembla que tot ha anat bé", ha dit el diputat del PSC Xavier Sabaté, que ha acusat Puig i Pelegrí de tenir "un comportament triomfalista i conformista". Ha apuntat que la veritable causa del foc, que ha cremat 13.000 hectàrees, és la mala gestió dels boscos. Per la seva banda, Pere Calbó, del PPC, també ha destacat que més recursos haurien ajudat "a fer més coses, amb més eficàcia i més ràpid".

En la mateixa línia, el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch, ha demanat aclarir si les retallades podrien haver influït en el resultat del foc, tot i les condicions meteorològiques i el fet que l'origen fos una negligència. "Una política forestal encertada és la millor forma d'evitar un incendi", ha dit Bosch, que ha recordat que el de l'Empordà ha estat el pitjor incendi forestal dels últims 14 anys.

"Ja li vam dir que afrontava la campanya forestal de forma temerària", ha recordat el diputat d'ERC Oriol Amorós, que ha lamentat que l'incendi era d'esperar tenint en compte que hi ha "més sequera, menys recursos i els boscos estan més mal gestionats". Finalment, el diputat de Solidaritat Toni Strubell ha destacat la "falta d'autocrítica" del Govern i ha recordat que la gestió dels boscos és "una gran assignatura pendent".

stats