Publicitat
Publicitat

L’oposició en ple es compromet a derogar una llei “innecessària”

L’oposició en ple es va comprometre ahir al Congrés a derogar la llei de seguretat ciutadana si el PP no obté la majoria absoluta en les pròximes generals, previstes per al novembre del 2015. La consideren “inecessària” i un “retorn al passat”, a un estat policial, perquè limita els drets fonamentals de manifestació i expressió dels ciutadans i dóna “barra lliure” a la policia per “convertir-se en jutge”, amb certs ecos a la llei franquista del 1959.

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va qualificar la nova norma de “bogeria política” i “escapada de nou a un estat autoritari sense fre”, mentre que el portaveu d’Interior d’Esquerra Plural, Ricardo Sixto, va acusar el PP de “ressuscitar el vell tribunal d’ordre públic” franquista amb una “barbaritat legal”. Des del PSOE, el diputat Antonio Trevín també es va comprometre a presentar un recurs d’inconstitucionalitat un cop entri en vigor. Al seu torn, el diputat d’UPyD Toni Cantó va demanar als populars que es mirin el melic: “Vostès són els que estan sota sospita”.

CiU va ser més light en atacar la mesura i va agrair que finalment les esmenes hagin acabat amb els problemes competencials. En un primer moment, la federació va donar suport a la llei però al final se n’ha acabat desmarcant davant del rebuig a algunes propostes que fins i tot demanaven sancions més dures que el mateix PP, com per exemple, pel que fa el top manta. Cap dels diputats de CiU va ser dimecres a la porta dels Lleons del Congrés per demanar la retirada de la llei.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de