L’oposició reclama que sigui Colau qui negociï en la vaga de metro

Alfred Bosch va reclamar que “un cop vista la incapacitat de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, sigui el màxim responsable del govern de la ciutat qui se situï al capdavant de les negociacions”

El metro de Barcelona va viure ahir la novena jornada de vaga. Les aturades continuaran cada dilluns laborable i, segons van decidir els treballadors en assemblea la setmana passada, també hi haurà aturades durant la Diada i la Mercè. Davant de l’estancament en les negociacions, l’oposició va demanar ahir a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que assumeixi les responsabilitats i canviï l’equip negociador del conflicte, situant-s’hi al capdavant.

Així, el portaveu d’ERC a la ciutat, Alfred Bosch, va reclamar que “un cop vista la incapacitat de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, sigui el màxim responsable del govern de la ciutat qui se situï al capdavant de les negociacions”.

En el mateix sentit també es va pronunciar el PDECat, que va demanar que el nou equip negociador tingui “complicitat amb els agents socials”.

Falta de transparència

Segons el portaveu del Grup Demòcrata, Joaquim Forn, el govern “fa dos mesos que no dona la cara ni explica la situació real de TMB”.

El PP, per part seva, també va denunciar la falta de transparència: “Demanem a Ada Colau que expliqui les diferències que existeixen entre els treballadors i l’empresa”, va dir Alberto Fernández Díaz.

En paral·lel, ahir dilluns, el nombre d’usuaris del metro va baixar un 25% en relació amb un dia laborable normal durant la franja matinal, segons dades de TMB.

I, malgrat les queixes de l’oposició al govern de Colau, el conflicte segueix viu, ja que, segons declaren els sindicats, l’assemblea de treballadors manté de manera indefinida les aturades i reforça les vagues durant els dos festius -la Diada i la Mercè- i les prolongacions de l’horari de vaga els dies que coincideixin amb els partits del futbol del FC Barcelona com a equip local.