Societat
Societat 04/01/2012

El zero, el número de la sort al sorteig del Nen

Fins a vint vegades s'ha endut el primer premi. El tres és la xifra que menys vegades ha sigut premiada. No obstant això, l'any passat el primer premi va finalitzar en tretze. El vint és la terminació de dues xifres més afortunada, i ha sortit sis cops

Ara
1 min

BarcelonaSembla que el zero cau en gràcia al sorteig extraordinari del Nen. Fins a vint vegades ha resultat ser la terminació del primer premi. El segueixen els números set i nou, que se situen a la segona posició, amb tretze vegades.

Aquestes són algunes de les dades estadístiques recollides per Efe i extretes d'un estudi de Ventura 24.es, una de les plataformes principals de venda de loteries i apostes de l'Estat a través d'internet, que analitza les motivacions i els hàbits de la compra dels ciutadans en aquest sorteig.

El tres és la xifra menys afortunada de totes. No obstant, el tretze va ser la terminació de dues xifres que es va emportar el primer premi l'any passat. És remarcable, especialment, si es té en compte que el popularment conegut com a número de la mala sort és la terminació menys afortunada en aquest sorteig.

Curiosament, el número de dues xifres més agraciat és el 20 –i diem que és curiós perquè, tal com hem assenyalat al primer paràgraf, el zero ha obtingut el primer premi vint cops–, i ha sortit en sis ocasions. El segueixen el 15, el 22, el 31, el 34, el 36, el 57, el 59, el 75 i el 97, que han sortit en tres ocasions.

Per últim, els números parells són les terminacions que més vegades han brillat en el sorteig: el primer premi ha acabat en una xifra parell en 54 ocasions, enfront de les 50 vegades que ha acabat en senar.

stats