Publicitat
Publicitat

L'últim transbordador s'enlaira amb èxit

El transbordador espacial Atlantis es va enlairar ahir amb quatre astronautes a bord des del Centre Espacial Kennedy a cap Canaveral, Florida. Així va començar l'últim viatge d'un transbordador espacial que posa fi a tres dècades en què els coets tripulats de la NASA han fet més de 130 missions i han ajudat a construir l'Estació Espacial Internacional (EEI).

Un problema tècnic d'última hora va retardar ahir uns minuts la sortida de l'Atlantis i va fer patir quasi un milió d'espectadors que s'havien reunit per veure l'enlairament. Tot es va resoldre de manera ràpida i el shuttle va poder sortir. El transbordador farà un viatge de 12 dies i portarà, a part de la tripulació, subministraments per a l'Estació Espacial Internacional, que va ser construïda en òrbita.

"Que em pessiguin"

El comandant de la missió, Christopher Ferguson, va reconèixer poc abans d'entrar al vehicle espacial que aquest és "un moment en què necessites que et pessiguin per comprovar si estàs despert". Quan l'Atlantis aterri haurà fet 32 vols espacials i haurà recorregut 194.168.330 quilòmetres.

Ens han dit adeu

Més continguts de