Societat 01/12/2012

Fred de rigorós hivern per encetar el mes de desembre

Aquest dissabte els termòmetres tocaran fons: glaçades fortes al Pirineu i a la Catalunya central, matinada sota zero també al Prelitoral i migdia amb més de 10 graus només prop de la costa

Marc Candela
2 min
Matinada de dissabte amb glaçades fortes a Prades / METEOPRADES

BarcelonaHem encetat el cap de setmana amb fred de ple hivern. Aquesta matinada els termòmetres encara han caigut un parell de graus més que ahir i han rondat els -10ºC a les valls pirinenques, els -5 a la Catalunya central i fins i tot ha arribat a glaçar en municipis com Sant Pere Pescador o l'Escala. Altres mínimes d'aquest dissabte: -4 graus a Lleida, -3 a Girona, 1 a Tarragona, 4 a Barcelona, 6 a València o 7 a Palma.

I tot i que avui gaudirem d'un cel pràcticament ras, amb només quatre pinzellades de núvols prims, les temperatures es mantindran a ratlla també durant les hores centrals del dia i les màximes sovint es quedaran per sota els 10 graus a l'interior del país i no passaran dels 12 o 13 prop de la costa. L'altra cara de la moneda la trobarem a les Illes i en comarques com ara la Safor o la Marina, on els núvols i els ruixats d'anar i venir faran la guitza durant tota la jornada.

Per altra banda, el vent del nord -que aquesta matinada ha deixat ratxes de fins a 84 km/h a Portbou i 60 a l'Hospitalet de l'Infant- bufarà amb cops moderats durant bona part del cap de setmana a l'Empordà, a l'Ebre i a les cotes altes del Pirineu i encara farà una mica més clara la sensació d'hivern en aquests indrets.

Demà també gaudirem d'un diumenge de bon aprofitar a la majoria de comarques, altre cop amb molt més sol que no pas núvols i un notable contrast tèrmic entre el dia i la nit: la matinada serà de rigorós hivern però al migdia ja notarem que els termòmetres s'enfilen un o dos graus més que avui. La novetat la trobarem a l'extrem nord del país, on els núvols aniran a més a partir del migdia i on s'escaparan alguns flocs ja de cara al vespre. La cota de neu rondarà els 900 metres però creiem que només es veuran volves al vessant nord del Pirineu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi per a tot el cap de setmana.

stats