VIATGE OFICIAL A L'ÍNDIA

El Govern lamenta "la reculada" que per al català suposa el tancament de RTVV

Assegura que a Catalunya en cap cas passarà amb TV3 i Catalunya Ràdio el que ha passat al País Valencià, perquè són pilars bàsics de la normalització del català

El president de la Generalitat ha condemnat, des de l'Índia, on es troba de viatge oficial, el tancament aquesta matinada de Ràdio 9 d'acord amb el pacte de dissolució de les Corts Valencianes de Ràdio Televisió Valenciana, que emetia en valencià. "L'àmbit lingüístic és el mateix i és de tots, no només nostre. Per això ens afecta a tots, ens uneix a tots i és una llàstima que amb el tancament de mitjans en la nostra llengua això reculi i perdi pistonada", ha afirmat.

També ha assegurat que a Catalunya en cap cas passarà amb TV3 i Catalunya Ràdio el que ha passat al País Valencià, perquè són pilars bàsics de la normalització del català.

Precisament el català veu amenaçada per la llei Wert, definitivament aprovada a Madrid, la seva preeminència a les aules catalanes. Per això el cap de l'executiu s'ha refermat en la intenció de presentar recurs al Tribunal Constitucional contra una llei que ha lamentat que neixi amb un consens nul −només el PP hi dóna suport−. De fet, ha contraposat l'enfrontament que a Espanya ha provocat la norma educativa del PP amb l'ampli consens que a Catalunya va tenir la llei d'educació, que CiU va votar quan era a l'oposició. "Espero que no s'apliqui i la propera legislatura ja es pugui canviar, perquè no hi ha ni diners ni temps per posar-la en marxa", ha dit.

Més continguts de