SALUT
Societat 29/01/2011

Més de 33.000 llicenciats per a 8.000 places de metge resident

Gairebé 34.000 llicenciats universitaris, un 24% més que en la convocatòria anterior, opten a aconseguir alguna de les 8.258 places de metge intern resident (MIR). D'aquestes, 1.130 s'oferten a Catalunya

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaLes proves es fan aquesta tarda a 21 ciutats de l'Estat espanyol. L'increment del nombre d'aspirants s'atribueix, sobretot, al col·lectiu d'infermeria on s'ha augmentat el nombre de places disponibles. Un novetat d'aquest any per a totes les titulacions és que el resultat de la prova tindrà un valor del 90% (i no del 75% com altres anys) i la resta serà la nota mitjana obtinguda durant la titulació.

Pel que fa al nombre d'aspirants estrangers admesos a la prova de metges, aquest any s'ha reduit i només podran optar a un 10% de les places."Som un país on més del 50% dels metges que s'incorporen a treballar són nascuts i formats a l'estranger i dos de cada tres estudiants que volen matricular-se a Medicina es queden al carrer", afirmava Marc Soler, director adjunt del Col·legi de Metges de Barcelona, a l'informe anual d'aquesta entitat. De fet, l'any passat el grup més nombrós de residents havien nascut a l'estranger.

La majoria dels aspirants a la convocatòria de MIR d'aquest any són dones, amb l'excepció de la titulació de Radiofísica.

stats