Societat 13/01/2012

CCOO es desmarca de la decisió dels sindicats dels Mossos de parlar en castellà

SME-CCOO, la facció policial del sindicat, ha donat suport aquesta tarda al desafiament dels mossos al departament d'Interior

Guillem Genovès
1 min

BarcelonaCCOO no està d'acord amb el desafiament dels sindicats dels Mossos d'Esquadra, i per aquest motiu s'ha desmarcat de la decisió dels agents. Segons paraules de la portaveu del sindicat, Dolors Llobet, CCOO "no dóna suport a cap mesura de pressió que posi en qüestió la llengua pròpia del país". Llobet s'ha mostrat partidària que els agents facin reivindicacions en contra de les retallades, "però en cap cas amb aquest tipus de mesures". "CCOO té ara la mateixa postura de sempre, un compromís absolut amb el català. "De fet, als nostres estatuts ens presentem com un sindicat nacional de Catalunya, i sempre hem apostat per la normalització lingüística", ha afirmat Lloret, que ha qualificat la polèmica mesura d'"estirabot".

Hores abans el sindicat SME-CCOO havia donat suport a la mesura dels agents de parlar en castellà als ciutadans com a mesura de rebuig a la cúpula d'Interior. Segons paraules del portaveu del sindicat, Toni Castejón, han adoptat la mesura "perquè Interior es preocupa més per la imatge que pel fons del cos de Mossos, i per aquest motiu nosaltres hem pres aquesta decisió d'imatge".

stats