societat
Societat 18/02/2012

Macrocontrols d'alcoholèmia i drogues a la Costa Brava per Carnaval

Els Mossos d'Esquadra han fet més de 100 proves d'alcoholèmia en un control a Llagostera

Acn
2 min

LlagosteraDivuit agents dels Mossos d'Esquadra han realitzat aquesta matinada de dissabte un macrocontrol de trànsit, alcohol i drogues a la C-65 en direcció Llagostera (Gironès), amb motiu de la celebració del Carnestoltes. En total, els agents han fet 100 proves d'alcoholèmia, amb 6 resultats positius. Aquest control forma part del dispositiu que els Mossos han desplegat aquest any a tot Catalunya per garantir la seguretat i reduir la sinistralitat a la carretera durant les celebracions del Carnaval. Aquesta matinada, els agents també han portat a terme diversos controls a altres localitats gironines com Olot, Roses (Alt Empordà), Figueres o Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Els agents destaquen que els ciutadans cada cop són "més conscients" que si beuen no poden conduir.

El sergent dels Mossos d'Esquadra Joan Manel Garcia ha dit en declaracions a l'ACN que la majoria de conductors que donen positiu a les proves d'alcoholèmia són gent jove d'entre 20 i 30 anys, tot i que també troben persones d'edat avançada que s'arrisquen a conduir sota els efectes de l'alcohol.

Durant aquest aquests dos dies també es tornaran a muntaran controls a diverses poblacions del litoral gironí, com ara la Bisbal, Castelló d'Empúries, Roses, Llançà, Llambilles o Sils. Aquestes poblacions són algunes de les ciutats que aglutinen més actes festius de Carnaval de tota la Costa Brava.

Aquests controls i macrocontrols es troben integrats dins el dispositiu que els Mossos d'Esquadra han desplegat aquest any per garantir la seguretat durant aquestes diades. El dispositiu ha començat aquest divendres i finalitzarà el proper dimecres 22 de febrer. En total, 1.700 efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana, agents de paisà i uniformats, equips d'orde públic de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) actuaran en coordinació amb els policies locals per garantir la seguretat viària de les carreteres catalanes i dissuadir els conductors que agafin el vehicle després d'haver consumit begudes alcohòliques.

stats