Societat 04/07/2013

Madeleine podria estar viva, segons Scotland Yard

La policia britànica ha anunciat aquest dijous que reprèn la investigació perquè no ha trobat cap prova definitiva que demostri que la nena està morta

Efe
1 min
Reconstrucció de com seria Madeleine ara, amb 9 anys

LondresLa Policia Metropolitana de Londres (Scotland Yard) ha informat aquest dijous que reprèn la investigació sobre la desaparició de Madeleine McCann, la nena britànica que va desaparèixer el maig del 2007. La policia londinenca creu que hi ha possibilitats que segueixi viva.

"No hi ha una prova definitiva que demostri que Madeleine està morta, per tant crec sincerament que hi ha una possibilitat que estigui viva", ha afirmat l'inspector Andy Redwood, que assegura que les relacions amb la policia portuguesa són bones. "Crec fermament que aquest és un moment important per a Madeleine", ha afegit Redwood.

Els agents han identificat noves línies d'investigació i volen contactar amb 38 persones que estarien relacionades amb el cas. Redwood ha detallat que dotze d'aquestes persones són britànics que eren a Portugal quan la nena va desaparèixer.

La policia portuguesa va tancar el cas el 2008, però Scotland Yard el va començar a revisar el 2012, després que el primer ministre britànic, David Cameron, acceptés una petició dels pares per reobrir el cas.

La policia britànica ja va anunciar l'abril del 2012 que creia que Madeleine podia estar viva i va difondre una fotografia de com seria la nena cinc anys després de la seva desaparició.

Madeleine va desaparèixer el maig del 2007 d'un complex turístic a l'Algarve, setmanes abans de complir els quatre anys. El portaveu de la família McCann, Clarence Mitchell, considera que la decisió suposa un "gran pas endavant" per aclarir què va passar aquell dia i per aconseguir portar davant la justícia els responsables.

stats