Madrid modifica el protocol per considerar "d'alt risc" els casos sospitosos amb "dècimes" de febre

No serà necessari que s'arribin als 38,6 graus de febre

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid , Javier Rodríguez , ha informat aquest dimecres durant la seva compareixença al Parlament Regional que el govern autonòmic ha modificat el protocol per a considerar "d'alt risc " casos de persones que han tingut contacte amb malalts d'E bola "que tinguin dècimes " de febre, sense que sigui necessari que la temperatura arribi als 38,6 graus , i així ho ha traslladat al ministeri de Sanitat . "Que cal revisar els protocols , estic d'acord , si no funcionen cal revisar-los, no són documents inamovibles " , ha dit Rodríguez en el seu torn de rèplica durant la seva compareixença davant la Comissió de Sanitat de l'Assemblea de Madrid , abans d'anunciar que el govern autonòmic ja estan aplicant aquesta modificació .

A preguntes de la premsa al final de la compareixença , ha reconegut que si des del primer moment s'haguessin considerat casos d'alt risc els contactes amb malalts d' Ebola amb dècimes de febre Teresa Romero , la infermera infectada , hauria estat ingressada abans , evitant el risc de més contagis . "Potser ens estem passant però preferim passar-nos a quedar-nos curts " , ha assenyalat Rodríguez , que ha afegit que el protocol que s'ha aplicat és l'establert pel ministeri de Sanitat , d'acord amb les directrius de l'O rganització Mundial de la Salut ( OMS ) .

D'altra banda , ha explicat que precisament el criteri de la temperatura va ser el motiu que la infermera no fos traslladada en una ambulància preparada per a aquest tipus de malalts i directament a l'Hospital Carlos III . No obstant això , com sabien que havia treballat amb pacients amb l' Ebola , es va decidir aïllar a l'Hospital d'Alcorcón i fer-li la prova del virus . " La sorpresa és que la prova ens surt positiu" , ha tancat.

Més continguts de