Societat 18/05/2011

Contradicció entre les juntes electorals: Assemblea prohibida a Madrid, autoritzada a València

Les juntes electorals es contradiuen. Mentre a Madrid la junta provincial creu que la concentració "pot afectar la campanya electoral i la llibertat del dret dels ciutadans a l'exercici del vot" a València no ho considera cap interferència

Agències
2 min
L'acampada, aquest migdia, a la Puerta del Sol de Madrid / REUTERS

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } La Junta Electoral Provincial de Madrid ha prohibit la concentració convocada per les vuit del vespre a l'acampada de Sol de Madrid. La resolució, adoptada a primera hora de la tarda per la Junta Electoral després de la petició que van fer ahir diverses persones assenyala que "no es considera que concorrin causes extraordinàries i greus que justifiquin la urgència de la convocatòria sol·licitada en un espai de 24 hores". La junta afegeix que "la petició del vot responsable" a la que fan referència els convocants "pot afectar la campanya electoral i la llibertat del dret dels ciutadans a l'exercici del vot".

L'organ provincial considera que molts participants demanen explícitament que no es voti a determinats partits, que es canviï la llei electoral o critiquen obertament a alguns líders polítics i per això no volen autoritzar la concentració.

Aquesta institució creu que no hi ha motius d'urgència que obliguin a demanar el permís en menys de 24 hores, com s'ha fet, i demanen que es compleixi la llei que regula que les manifestacions s'han de demanar amb, almenys, 10 dies d'antelació.

En canvi, a València la Junta Electoral de la Zona no ha posat cap inconvenient. Tres persones a títol individual van fer una sol·licitud per fer una reunió a la plaça de l'ajuntament i poder, així, fer celebrar una nova “assemblea ciutadana”. La Delegació del Govern espanyol al País Valencià va preguntar a la Junta si això interferiria a la campaña electoral però aquest organisme no ho considera.

Mentrestant, pel que fa a la concentració de Barcelona, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha advertit que els Mossos actuaran si ho demana la Junta Electoral.

stats