COMPLEX HOTELER I D'OCI
Societat 05/09/2012

Madrid dóna per fet que s'emporta Eurovegas però Adelson no ho confirma

El líder del PSOE madrileny, Tomás Gómez, dóna per fet que Eurovegas anirà a Madrid. Oficialment, el Govern diu que no en té confirmació però comença a tenir coll avall que Barcelona no serà l'escollida.

L. Bonilla
3 min
CONÈIXER ELS TERRENYS DE PRIMERA MÀ
 El magnat nord-americà Sheldon Adelson va visitar al maig els terrenys que ofereix Alcorcón per acollir Eurovegas. Són 12 milions de metres quadrats, que representen el 40% del terme municipal. L'Ajuntament només en té el 5% i la resta és del ministeri de Defensa i de propietaris privats.

BARCELONA.Primer va ser el somriure enigmàtic de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, insinuant que Eurovegas havia triat Madrid per instal·lar-hi el seu complex d'oci i hoteler, i ara, les declaracions, ja molt més explícites, del president dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez. El líder socialista va donar ahir per fet que Eurovegas s'instal·larà a Alcorcón. És més, va assegurar que el ministeri de Treball ja té sobre la taula els expedients del projecte, però que ho té aturat a l'espera de l'anunci oficial que ha de fer Las Vegas Sands, l'empresa del magnat nord-americà Sheldon Adelson, i que s'espera que sigui abans del 15 de setembre.

Davant el rebombori aixecat per les paraules de Gómez, Las Vegas Sands es va afanyar a dir que encara no ha pres cap decisió sobre la ciutat que acollirà el complex.

Oficialment, el Govern també insisteix que no sap res i es remet a les paraules de l'empresa, però fonts pròximes a la negociació reconeixien ahir que la percepció i les informacions que tenen per intermediaris apunten que Eurovegas no vindrà a Barcelona. No perquè el Govern no ho vulgui sinó perquè hi ha problemes per adaptar els requisits d'Adelson a la realitat i al model urbanístic català.

Les línies vermelles del Govern

"Estem més a prop de la via del no que de la del sí, però perquè hem dit que determinades línies no es creuarien, i si no accepten les condicions que hem posat i un altre li dóna el que vol, probablement, se n'anirà cap allà", deien fonts del Govern.

No sense puntualitzar que encara no hi ha hagut pronunciament oficial i que, per tant, Adelson encara pot valorar altres coses i canviar d'opinió. Però per si de cas, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va recordar ahir que més enllà d'Eurovegas es treballa per captar altres inversions estrangeres. La Generalitat ha presentat alternatives per encaixar en els requisits d'Adelson tant pel que fa a l'alçada dels edificis com a la gran avinguda que pretén construir, "però sempre amb uns límits", indicaven les mateixes fonts. S'han arribat a acords en qüestions d'accessos però "hi ha altres barreres que no es poden traspassar", afegien.

La caixa dels trons la va obrir ahir Tomás Gómez en assegurar que Esperanza Aguirre ja "té tancat un acord des de fa dies" amb Adelson per instal·lar Eurovegas a Alcorcón. Aquest municipi ofereix 12 milions de metres quadrats, propietat del ministeri de Defensa i de quasi mig centenar de particulars, amb els que el magnat s'ha posat ja en contacte, segons Efe. Abans ha de salvar un escull: una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid considera aquests terrenys sòl rústic.

Alcorcón no ho desmenteix

L'Ajuntament d'Alcorcón encara no ha rebut "oficialment" cap comunicació sobre la ubicació definitiva d'Eurovegas. Així ho va confirmar a l'ARA un portaveu del consistori, governat pel PP. De totes maneres, des d'Alcorcón ni confirmen ni a desmenteixen les paraules de Gómez. Recorden que les gestions les ha liderat el govern d'Esperanza Aguirre i que li correspon a ella fer l'anunci quan toqui. Tomás Gómez va assegurar que Aguirre volia fer pública la notícia en el debat de política general de la Comunitat de Madrid per "desviar l'atenció" de la situació econòmica. "Que ho anunciï ja i que parli del que ha de parlar al debat", va dir ahir el líder del PSOE madrileny a la junta de portaveus. Més enllà de Barcelona, Madrid capital i Torrejón de Ardoz també competeixen per un projecte que suposa una inversió de més de 26.000 milions d'euros i 15.000 llocs de treball.

stats