El bisbe de Mallorca admet que va demanar a Teresa Forcades que no visités l'illa

"No és el moment més oportú", reconeix que li va dir, tot i que nega que l'hi prohibís

El bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, ha admès aquest dijous que va dir a la monja, teòloga i metgessa Teresa Forcades, que no era "el moment més oportú" per visitar Mallorca, quan es va saber que hi aniria a fer dues conferències, als pobles de Sencelles i Pòrtol. Salinas ha negat que li prohibís visitar l'illa, però ha explicat que li va demanar que no ho fes perquè "cada diòcesi té el seu ritme de vida", i la de Mallorca necessita "centrar-se".

Segons Salinas, el punt de vista de Forcades sempre "té un punt més polític" que eclesiàstic, i la seva manera de fer el "preocupa molt" perquè a vegades "va per altres camins, que són legítims", però estan una mica allunyats de la seva missió com a religiosa. Salinas també ha negat que tingués res a veure amb el canvi de lloc de la conferència que havia de fer Forcades.

Forcades va haver de fer la conferència de Sencelles al poliesportiu del poble, el dia 23, perquè l'entitat que l'havia dut, Tia Xiroia, no va aconseguir el permís perquè es fes a l'església parroquial. L'acte va aplegar un públic de 700 persones i Forcades va donar suport a la lluita dels docents.

El bisbe ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa per explicar la trobada que va tenir dilluns amb el Papa al Vaticà.