Publicitat
Publicitat

Manel Esteller, figura central de la gala benèfica de la Fundació Finestrelles

L'entitat, dedicada a l'atenció a discapacitats intel·lectuals, compleix 40 anys i ho celebra amb l'acte benèfic anual, un espectacle produït per El Terrat

La Fundació Finestrelles, dedicada a treballar per la discapacitat intel·lectual, celebra el 2 de novembre a la sala Barts de Barcelona, el seu acte benèfic anual. Enguany, en la gala se celebra també el 40è aniversari del naixement de l'entitat.

Un espectacle produït per El Terrat, titulat 'Un tomb per Finestrelles', servirà per rememorar a través de la música, el teatre i l'humor alguns dels passatges de la història de la fundació i també deixar entreveure els nous reptes de present i de futur.

La periodista i presentadora de TV3 Ana Boadas conduirà la gala, i s'hi podrà veure el grup de mim, Clownic, la música gospel de The Sey Sisters i la col·laboració especial de l'investigador Manel Esteller.

Prestigiós investigador internacional, Manel Esteller és director del programa d'epigenètica i biologia del càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Explicarà la seva feina en una entrevista distesa i molt divulgativa.

El primer dels projectes de col·laboració entre la fundació i l'investigador és una iniciativa de recerca per obtenir un fàrmac per combatre els efectes de la síndrome de Rett, una malaltia del desenvolupament neuronal que constitueix la causa més freqüent de retard mental en dones, després de la síndrome de Down. Encara no hi ha un tractament efectiu, però els darrers avenços científics indiquen que és possible revertir-la, o en qualsevol cas allejar-ne alguns símptomes.

40 anys de Finestrelles

Un grup de famílies preocupades per l'educació i el benestar de les seves filles amb discapacitat intel·lectual va crear el 1975, davant la insuficiència dels serveis públics d’aquell moment, l'Associació Finestrelles.

El primer centre es va ubicar al barri de Finestrelles, al costat de l’Hospital de Sant Joan de Déu, en una casa blanca i acollidora que comptava amb una mica de jardí i una petita piscina.

A partir del 1991, convertida ja en fundació privada, Finestrelles va augmentar el nombre de serveis, amb noves iniciatives en projectes i teràpies innovadores. La mateixa evolució del projecte, amb la vocació d’ampliar la cobertura a més persones, va anar posant de manifest la insuficiència de les instal·lacions originals.

Gràcies a l’ajuda de la Fundació ONCE, de l’Obra Social de Caja Madrid i 'la Caixa', i a d’altres institucions i empreses, l’any 2005 Finestrelles es va traslladar a una nova seu, l’actual, ubicada en un terreny cedit per l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, on atén gairebé una vuitantena de persones.

L'espectacle serà el 2 de novembre, a les 20 hores, a la sala Barts, a Barcelona. Les entrades es poden reservar trucant al 93 371 34 41 o enviant un mail a info@fundaciofinestrelles.com

 

Més continguts de