Societat 10/10/2011

L'Ajuntament de Sabadell intenta impedir un concert neonazi el Dia de la Hispanitat

L'alcalde de Sabadell afirma que farà "caure tot el pes de les ordenances" municipals sobre els organitzadors d'aquest esdeveniment

Ara
1 min

BarcelonaL'alcalde de Sabadell afirma que farà "caure tot el pes de les ordenances" municipals per evitar un concert de dos grups considerats simpatitzants de la ideologia neonazi o d'extrema dreta, previst per al dimecres, 12 d'octubre. Manel Bustos ha anunciat aquest dilluns, en declaracions a Rac 1, que enviarà una carta a tots els promotors de festes i locals, com ara bars i discoteques, per impedir que se celebri aquest concert. L'any passat es va fer i s'hi van reunir 250 simpatitzants de polítiques neofeixistes.

Es tracta d'un concert que ja es va realitzar fa un any a la zona Hermètica, una àrea on es concentren molts locals nocturns i d'oci, per celebrar el Dia de la Hispanitat. En l'edició d'enguany es preveia que hi actuessin les bandes Brigada 1238 i Para Bellum. Davant d'aquesta situació, Bustos lamenta que "la fiscalia no pugui actuar abans que es produeixi" el delicte i que per això farà tota la força des del consistori per impedir-ho.

Una de les opcions que preveu és actuar contra els propietaris de bars "que contractin aquest tipus de bandes" perquè "això és un delicte", segons la seva opinió.

"A Sabadell no seran ben rebuts", ha advertit a les 200 o 300 persones que creu que assistiran al concert. "No volem quedar com a tolerants quan en realitat tenim tolerància zero amb els intolerants", ha afegit.

stats