Publicitat
Publicitat

Maragall porta a Rio de Janeiro la seva experiència als Jocs Olímpics de Barcelona

L'ecxalcalde de Barcelona invita la ciutat brasilera a "transformar-se" amb motiu de la cita esportiva del 2016

L'exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall ha portat avui a Rio de Janeiro la seva experiència en l'organització dels Jocs Olímpics del 1992 i ha invitat la ciutat brasilera a "transformar-se" amb motiu de la cita esportiva del 2016.

"Els Jocs multipliquen les possibilitats d'una ciutat i unifiquen tot el poble en un projecte comú. Són un motor per a la ciutat i una fita", ha dit avui Maragall en el seminari 'Connexió Río-Barcelona', organitzat per l'Ajuntament de l'urbs brasilera.

Maragall, alcalde barceloní entre el 1982 i el 1997, ha desitjat a Río que els Jocs Olímpics del 2016 siguin "millors" que els de la capital catalana. L'alcalde carioca, Eduardo Paes,al seu torn, ha assegurat que Barcelona és "un element permanent d'inspiració" per a Río pel model d'obres públiques realitzades amb motiu dels Jocs i el llegat que aquestes van deixar per a la ciutat.

Paes ha recordat que Barcelona es va convertir després dels Jocs en "una capital cultural de referència" a Europa i el món, en un important destí turístic i un pol tecnològic. Río, seguint el model de Barcelona, aprofitarà els Jocs Olímpics per emprendre un ambiciós projecte de reforma de la seva degradada zona portuària, com va recordar l'alcalde carioca.

El seminari, que es realitza entre avui i demà, és el segon organitzat per l'Alcaldia de Rio de Janeiro per intercanviar experiències amb els responsables de la cita olímpica del 1992. En les conferències està previst abordar qüestions relacionades amb l'organització dels Jocs com les obres de transport i de la infraestructura de comunicacions, turisme, recuperació mediambiental i gestió del llegat olímpic

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de