PROJECTE D'ENVERGADURA
Societat 03/06/2012

Marina d'Or entra en la pugna per acollir Eurovegas

Marina d'Or pot oferir 18 milions de metres quadrats de sòl urbanitzable per acollir Eurovegas. La Generalitat Valenciana dóna suport al projecte que l'empresari Jesús Ger ha presentat a Sheldon Adelson.

Salvador Almenar
2 min
El complex de Marina d'Or, a la demarcació  de Castelló.

VALÈNCIAMarina d'Or també aspira a ser l'emplaçament triat per Sheldon Adelson per situar-hi el macrocomplex hoteler i d'oci que vol alçar a Europa. La firma d'Orpesa s'ha sumat en l'últim moment a la lluita que mantenen Madrid i Catalunya per convèncer el magnat nord-americà. El president de Marina d'Or, Jesús Ger, va confirmar ahir que la seva empresa ja ha traslladat a Adelson l'oferiment per acollir el projecte d'Eurovegas i confia que les facilitats que ofereix la seva candidatura puguin decantar la decisió en favor de la localitat castellonenca. A més, la candidatura d'Orpesa compta amb el vistiplau de la Generalitat Valenciana.

Encara que els contactes entre l'empresa i Adelson s'haurien estat produint des de fa temps, fins ahir Jesús Ger no va fer públic l'interès de Marina d'Or per acollir el projecte que convertiria les localitats d'Orpesa i Cabanes en el centre neuràlgic del joc i de l'oci a Europa. Ger va dir que la seva empresa "estaria encantada de rebre Eurovegas" i va enumerar alguns dels avantatges que ofereix aquest projecte respecte als presentats per Madrid i Barcelona. El punt fort de la candidatura castellonenca és que l'empresa compta amb 18 milions de metres quadrats de sòl urbanitzable en propietat "preparats per començar a construir-hi demà passat". Altres requeriments, com el proveïment d'aigua, també estan solucionats, ja que a pocs quilòmetres hi ha una dessaladora a punt d'inaugurar-se. El seu emplaçament tampoc seria un inconvenient. Marina d'Or compta amb unes bones connexions amb València i Barcelona i, encara que de moment no estigui operatiu, aquest projecte podria ser l'impuls definitiu per a l'engegada de l'aeroport de Castelló. A més, quan València i la capital de la Plana estiguin connectades per AVE, la distància amb Madrid serà de poc més de dues hores.

Fonts de la Generalitat Valenciana van confirmar ahir a l'ARA el seu suport a la candidatura encapçalada per l'empresari Jesús Ger. Abans de conèixer el projecte i els detalls en profunditat, portaveus del govern d'Alberto Fabra van confirmar que "es donarà suport, com no podia ser d'una altra manera, a qualsevol iniciativa que generi ocupació i atregui els turistes a la Comunitat Valenciana".

stats