Societat 17/10/2011

Comença el judici pel cas Marta del Castillo

Encara no s'ha trobat el cos de la jove. La fiscalia demana 52 anys de presó per l'autor confés del crim

Efe
2 min

SevillaEl judici per la violació i assassinat de Marta del Castillo ha començat avui dilluns a la secció setena de l'Audiència de Sevilla, i està previst que compareguin, al llarg de vint sessions, un total de 14 perits i 89 testimonis, a més dels quatre acusats -Miguel Carcaño, autor confés del crim, i els seus tres presumptes còmplices-. La fiscalia demana per a Carcaño 52 anys de presó per assassinat, dos delictes de violació -la que ell mateix hauria comès i la realitzada pel seu amic menor d'edat- i per la integritat moral dels pares de la víctima per no revelar el lloc on es troba el cos de la jove sevillana.

Carcaño, que s'ha assegut a la segona fila de la banqueta dels acusats, escortat per dos policies al seu costat i un altre darrere, tenia 19 anys quan va desaparèixer la víctima, el 24 de gener del 2009. A més, la fiscalia acusa a tres presumptes còmplices: Francisco Javier Delgado -germà de Carcaño-, la seva nòvia, María García, i Samuel Benítez. Delgado ha entrat a l'Audiència a les 9 hores del matí, juntament amb García, tapant-se la cara per no ser identificats. Benítez, per la seva banda, ha arribat a tres quarts de deu amb la cara descoberta i ulleres fosques.

Els pares de la víctima han arribat mitja hora més tard al vestíbul, tot i que no declararan com a testimonis fins la setmana vinent. L'oncle de Marta del Castillo ha expressat als periodistes presents la seva esperança que algun dels acusats s'ensorri o cometi algun error que permeti trobar el cos de la jove. A les portes de l'Audiència s'ha concentrat la plataforma Marta del Castillo amb una pancarta en què es podia llegir: "Tots som la Marta. Lleis deficients, justícia inexistent".

Des de primera hora del matí d'aquest dilluns, un fort desplegament policial -amb una trentena d'agents i nou furgonetes- protegeix des de primera hora del matí l'Audiència de Sevilla. El cas, que es desenvoluparà fins al 30 de novembre, ha aixecat molta expectació -s'han acreditat 150 periodistes i 40 mitjans de comunicació- i el judici tindrà unes mesures estrictes. Per exemple, no es podrà accedir a la sala amb portàtils, i s'ha vetat l'entrada de fotògrafs a les sessions.

stats