La Marxa pel Clima arriba aquest dissabte a Barcelona

El Moviment per la Justícia Climàtica es mobilitzarà per exigir mesures contra el canvi climàtic

Aquest dissabte al migdia Barcelona serà escenari d'una mobilització per reclamar mesures als representants polítics que ajudin a frenar el canvi climàtic. El Moviment per la Justícia Climàtica ha convocat l'anomenada Marxa pel Clima per demà a les 12 h a l'Arc de Triomf per alertar de l'emergència climàtica en què està el planeta. 

Aquest moviment ha fet públic un document amb 94 mesures per frenar la "crisi climàtica en l'àmbit metropolità". En un comunicat, el col·lectiu proposa solucions en àrees com la mobilitat (com ara establir un "peatge de contaminació"), la sobirania energètica i alimentària, la biodiversitat, l'aigua, o el turisme massiu. Aquest col·lectiu preveu fer arribar aquestes mesures que proposen a la trobada del C40 que es farà a Barcelona el 14 de novembre i que aplegarà diverses ciutats europees.

A més, també estableixen mesures en relació als residus, com ara la "prevenció, la reutilització" dels residus o millorar la recollida selectiva de la fracció orgànica i vegetal a tots els municipis. Aquest col·lectiu considera que la crisi climàtica és "un problema crucial per a les ciutats que ja acullen més de la meitat de la població humana". En aquest sentit, alerten que "malgrat ocupar menys del 2% de la superfície de la Terra, les ciutats consumeixen el 78% de l'energia i són responsables del 60% d'emissions de CO2 i altres gasos d'efecte hivernacle".

Més continguts de