Societat 03/08/2012

Mas-Colell: "La llista d'ajornaments no és curta"

El conseller d'Economia recorda que la Generalitat no ha pagat els serveis concertats, però tampoc els seus proveïdors

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha recordat aquest divendres al Parlament que els impagaments a ensenyament, sanitat i serveis socials concertats han anat acompanyats d'impagaments als proveïdors de la Generalitat. "La llista d'impagaments no és curta", ha assegurat Mas-Colell, que ha detallat que tampoc s'han pogut pagar lloguers, vigilància, neteja o telefonia.

Mas-Colell ha explicat que la Generalitat travessa una crisi de tresoreria que considera que "ha de ser pal·liada pel tresor espanyol" a través d'un mecanisme "ordinari, transparent i sistemàtic". "No un obsequi", ha matisat. Pel que fa al futur immediat, Mas-Colell s'ha mostrat convençut que "si això s'articula de manera eficaç i ràpida, situacions com aquesta no s’haurien de repetir".

Com ja va fer dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs, el conseller d'Economia ha argumentat que "en primer lloc, la llei d'estabilitat pressupostària, la catalana i l'espanyola, i, de fet, també la Constitució Espanyola, ens exigeix cobrir els venciments de deute". Després d'això, ha dit Mas-Colell, la Generalitat ha assumit pagaments socials finalistes com ara el PIRMI.

stats