SOCIETAT
Societat 31/03/2012

Mas apel·la a l'esperit de "pau i treva" davant les "tensions" generades per la vaga general

El president aposta per deixar enrere la violència i ensenyar a l'exterior "la millor cara de Catalunya"

Acn
1 min
La capçalera de la manifestació

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat a l'esperit de "pau i treva" davant els moments actuals de "tensió i dificultats" derivats de la vaga general del 29-M. Mas, en el mateix sentit, ha fet una crida al cessament de la hostilitat i la violència i ha demanat als catalans que projectin a l'exterior "la millor cara de Catalunya".

Mas ha fet aquestes declaracions a la inauguració aquest dissabte de l'Espai d'Interpretació d'Oliba del Museu Episcopal de Vic i la restauració del campanar romànic de la catedral. Allà ha dit que "Catalunya és un país de contrastos", i ha afegit que "som capaços d'ensenyar el bo i millor de nosaltres i al mateix temps ens podem projectar de manera negativa", ha explicat el president en referència als actes vandàlics de la jornada de vaga general. En aquest sentit, ha fet una crida a reincorporar a Catalunya l'esperit de "pau i treva" del bisbe Oliba. Segons el president, aquest és un esperit de refugi i protecció per a la gent que "més ho necessita", però també és l'esperit de "la no-hostilitat i la no-violència".

Mas ha admès que el clima actual és de "tensió i dificultats". En aquesta línia, ha recordat que els moments econòmics i socials actuals requereixen mesures excepcionals. "Quan hi ha moments excepcionals, fan falta mesures excepcionals", ha indicat amb certa vehemència. Davant de tot plegat, ha apel·lat a la unitat de la societat catalana i ha fet una crida a projectar al món "el millor de Catalunya". "Hem de mostrar les millors cares de Catalunya", ha sentenciat.

stats