Societat 27/05/2011

Mas defensa l'operació policial tot i que assegura que pot "arribar a entendre les reaccions"

El president català diu que la policia "ha de fer una determinada feina" encara que trobi "resistència"

Acn
2 min

LondresEl president Artur Mas ha defensat aquest divendres des de Londres l'operació policial a plaça Catalunya, tot i que ha assegurat que pot "arribar a entendre" les reaccions contràries. "Hi haurà crítiques, com sempre hi ha crítiques quan actua la policia", ha dit Mas en declaracions a la premsa. El president ha admès que pot "arribar a entendre" les reaccions a l'actuació dels Mossos d'Esquadra, però ha defensat que la policia "ha de fer una determinada feina" encara que es trobi amb "resistència". Mas ha assegurat que hi havia raons "d'interès general" per ordenar l'operació dels Mossos i "recuperar les condicions d'higiene i de seguretat" a la plaça.

El president ha explicat que l'actuació s'ha fet a petició de l'Ajuntament de Barcelona. "Quan s'infringeixen ordenances de civisme és l'Ajuntament de la localitat el que ha de promoure la primera actuació", ha remarcat Mas, que ha indicat que l'operació a plaça Catalunya s'ha fet "de comú acord" amb el consistori barceloní.

Mas ha explicat que l'alcalde de Lleida també va demanar a Interior que actués a l'acampada del Segrià, i ha suggerit que "és possible que en altres punts de Catalunya també s'hagi demanat el mateix".

Artur Mas ha assenyalat que el conseller Felip Puig el va informar de l'operació "fa molt pocs dies". "Em va comunicar que farien una operació a la plaça Catalunya, però que no es tractava de desallotjar la gent", ha dit.

Segons Mas, "es tractava simplement de recuperar les condicions d'higiene que s'havien estat degradant" i de fer una acció de "prevenció de seguretat de cara al que pot passar demà al vespre si el Barça guanya la Champions". Mas ha dit que calia retirar llençols, matalassos, bombones de butà i tot "el que pogués provocar algun tipus de problema de seguretat de cara a la gent si demà hi hagués una concentració molt gran de persones" al voltant de Canaletes.

Mas ha assegurat que si la policia no hagués actuat la situació podria esdevenir "molt pitjor" aquest dissabte si el Barça guanya la Champions.

stats