INFRAESTRUCTURES
Societat 16/03/2011

Mas: "El corredor mediterrani s'ha de convertir en l'aorta econòmica de Catalunya i Espanya"

El president de la Generalitat i el ministre de Foment, José Blanco, han assenyalat que el projecte deixa enrere el model centralista d'altres obres

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en la presentació del projecte del corredor mediterrani, que aquesta construcció ha d'esdevenir "l'aorta econòmica de Catalunya i Espanya" per la seva importància estratègica en el moviment de mercaderies i en el trasllat de passatgers. Segons Mas, el corredor mediterrani és una obra que ha de portar els dos països cap al "cor econòmic d'Europa". El president de la Generalitat s'ha mostrat satisfet perquè aquest projecte que "supera l'Espanya radial".

En el mateix sentit s'ha expressat el ministre de Foment, José Blanco, que ha afirmat que, trenta anys després de la transició democràtica, el corredor mediterrani esdevenia la primera obra que no es veia imbuïda per la inèrcia "radial". "És una translació de l'estat de les autonomies", ha assegurat el ministre, en referència a l'entesa que hi ha hagut entre quatre comunitats –Catalunya, País Valencià, Múrcia i Andalusia– per bastir el projecte, que fins al 2020 suposarà una inversió de més de 25.000 milions d'euros.

stats