METEOROLOGIA
Societat 07/08/2011

Massa núvols per un diumenge d'agost

El matí serà gris i, fins i tot, cauran algunes gotes. La tarda, de més bon aprofitar

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui els núvols tornaran a fer la guitza a bona part del país. El diumenge l'hem encetat amb el cel tapat a la majoria de comarques i fins i tot amb petits ruixats a la Cerdanya, el Berguedà i el Solsonès, i també algunes gotes cap al Penedès i el Garraf. No serà, en cap cas, un matí de paraigua, però aquestes gotellades podran aparèixer a qualsevol punt del Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya central fins poc després del migdia. Mentrestant, cap a Ponent i al sud continuaran gaudint d'un cel bàsicament serè.

A la tarda, el sol guanyarà protagonisme, especialment a prop de la costa, però encara es podrà escapar algun xàfec curt al terç nord del país. En conjunt, doncs, la segona meitat del dia serà de molt més bon aprofitar.

Aquest temps insegur i variable vindrà acompanyat de temperatures una mica més baixes que les d'ahir, amb màximes que en conjunt es mouran entre els 27 i 32 graus, però de xafogor encara molt marcada a les comarques de la costa i al Prelitoral.

Demà entrarà la tramuntana a l'Empordà, fet que ajudarà a consolidar el descens tèrmic que aquest diumenge ja començarem a intuir, i farà que l'inici de setmana el passem amb 3 o 4 graus menys que avui. En tot cas, aquesta refrescada serà transitòria: dimecres les temperatures recuperaran el to estiuenc i entre dijous i divendres tornarà la calor forta.

I tot plegat amb un dilluns encara insegur, amb núvols baixos a prop de la costa i alguns ruixats curts de tarda al Pirineu i nord de la Catalunya central, però amb cel bàsicament serè a partir de dimarts.

En trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats