Mataró donarà la benvinguda al 2015 amb quinze campanades

La ciutat ret homenatge al pasdoble del valencià Gustavo Pascual Falcó, 'El bequetero', himne oficiós de la festa major amb el qual els mataronins salten i ballen comptant fins a 15

Les notes d''El bequetero' donen inici, cada 25 de juliol, a la nit més boja de Les Santes, la festa major de Mataró. Milers de mataronins surten a mitjanit per acompanyar els gegants des de l'Ajuntament fins a la plaça Santa Anna a ritme de pasdoble, saltant, ballant i comptant fins a 15. És per aquesta coincidència numèrica que l'any 2015 es dedicarà al que és l'himne oficiós de la festa major. Per començar, la nit de Cap d'Any no s'obrirà amb 12 campanades, sinó amb 15, que repicaran des de la basílica de Santa Maria. Un cop al 2015, les notes d''El bequetero' tornaran a sonar per portar els veïns des de Santa Maria fins a la plaça Santa Anna, on té lloc l'OCA, la revetlla popular de Cap d'Any.

L'acte de la nit de Cap d'Any serà el primer d'un conjunt d'actes que es faran durant tot el 2015 per retre homenatge al pasdoble més popular de Mataró. És obra del compositor valencià Gustavo Pascual Falcó i data del 1942. Fora de Mataró, la seva obra més popular és un altre pasdoble, 'Paquito el Chocolatero'.

La iniciativa de l'Any Bequetero sorgeix d'un grup de persones de la societat civil mataronina que treballa ara per farcir la programació de la resta de l'any. Aquesta no és la primera vegada que Mataró homenatja d'una manera o una altra aquesta cançó i aquest compositor. Durant la festa major del 2009, l'Ajuntament va commemorar el centenari del naixement del compositor.