Maten part dels immigrants d'una pastera després de discutir per una pregària mal entesa

La Policia Nacional ha detingut dos camerunesos que viatjaven en l'embarcació on van morir més de vint subsaharians

La Policia Nacional ha detingut dos ciutadans camerunesos pel presumpte homicidi al desembre d'entre set i deu immigrants que viatjaven en una pastera, als quals van robar i van llançar per la borda, després d'una discussió durant la travessia. Pel que sembla, el detonant de la disputa va ser que un dels viatgers, un pastor nigerià, va començar a resar per por del naufragi quan es va produir un empitjorament de les condicions meteorològiques, fet que va ser percebut pels detinguts com la causa del mal temps.

Els fets van passar durant la nit, amb un fort temporal i escassa visibilitat, de manera que les víctimes supervivents no van poder concretar el nombre exacte de persones que viatjaven a la pastera ni quantes van ser agredides, segons informa un comunicat de la Policia Nacional.

L'embarcació va partir de Nador (Marroc) la tarda del 3 de desembre, segons les investigacions, i encara que es calcula que hi viatjaven uns 50 immigrants, tots d'origen subsaharià, només van sobreviure 29, ja que els altres van morir per les agressions o com a conseqüència de les dures condicions del viatge.

La pastera va ser rescatada quan es trobava a la deriva davant les costes d'Almeria i els supervivents van ser atesos per la Creu Roja i posteriorment traslladats al centre d'internament d'estrangers d'Algesires (Cadis). Allà, un dels testimonis va relatar a la policia que s'havia produït una discussió, encara que no va poder explicar els motius pels quals havien mort diversos viatgers, ja que es trobava visiblement afectat.

La investigació va continuar i altres testimonis van relatar que els ara detinguts havien sostret a les víctimes uns 1.500 euros abans de llançar-los per la borda, quantitat que coincidia amb la que portava un dels inculpats. En aquest moment, els detinguts van agafar les taules que cobrien el fons rígid de l'embarcació i les van utilitzar presumptament per agredir i llençar per la borda el pastor i altres passatgers nigerians. La investigació ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria d'Almeria i de la Unitat de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals d'Algesires