Societat 21/12/2010

Matí de neu i pluja gelant a diverses comarques

La neu està enfarinant les cotes baixes d'àmbits com el Pallars o la Ribagorça i les baixes temperatures a l'interior han fet aparèixer la pluja gelant

Miquel Bernis
1 min
Els serveis municipals de la Seu d'Urgell neteja les voreres de neu

BarcelonaLa pertorbació d'aquest matí ens ha agafat amb temperatures molt baixes que fan que la neu estigui enfarinant les cotes baixes del Pallars, de la Ribagorça o de l’Alt Urgell, amb gruixos que ja superen per exemple els 3 cm al Pont de Suert segons informen els observadors de Meteocat.

Amb el pas de les hores la cota de neu s’anirà enfilant gairebé fins als 2000 metres però a força indrets del vessant sud del Pirineu pot anar-hi nevant encara unes quantes hores més.

L’altre fenomen que cal tenir en compte aquest matí és la pluja gelant que fa que carreteres, carrers i places quedin molt lliscants per les baixes temperatures. Diferents comarques interiors l'estan experimentant aquest matí, sobretot en punts de l’altiplà central i del Prepirineu.

En general la previsió apunta a una tarda sense pluja a la majoria de comarques però tant demà com dijous el paraigua es tornarà a fer imprescindible.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats