LA MÉTEO
Societat 02/09/2011

Matí variable, tarda de tempestes fortes

Ja cauen els primers ruixats a les comarques de Tarragona, preludi del canvi de temps

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaComencem el divendres amb plugims a les comarques de Tarragona, que augmentaran al llarg de la jornada i del cap de setmana. A la meitat oest i sud, hi ha molts núvols que, a mesura que anem avançant en el dia, aniran de sud a nord i d’oest a est. De totes maneres, serà un dia molt variable: a l’extrem nord-est hi farà força sol, almenys durant el matí, mentre que a l’oest hi haurà un cel molt mes gris i amenaçador, fins i tot amb algun plugim. Si voleu gaudir de la platja, aprofiteu ara el matí i trieu la Costa Brava o nord de la Costa Central, on els núvols encara no faran gaire la guitza.

A la tarda serà quan començarà a haver-hi rebombori. I és que hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que alerta de tempestes i ruixats que poden ser localment forts i anar acompanyats de calamarsa a tota les comarques de l'extrem oest (comarques de Lleida i de Tarragona). Es preveu que aquestes tempestes es vagin estenent al llarg de la nit i matinada per la resta de comarques i ens afectaran de ple durant la jornada del dissabte. De fet, ara ja cauen els primers ruixats a Catalunya, de moment de forma dèbil a les comarques tarragonines.

Al País Valencià i a les illes Balears, també s'hi espera un dia mogut, on els ruixats i les tempestes en seran els protagonistes. Aquestes pluges, ja s’estan començant a donar al País Valencià i seran més abundants al llarg del divendres. Precaució també a les illes Balears perquè hi ha un avís de l’Agència Estatal de Meteorologia per risc de ressaques a l'illa de Menorca al llarg del dia d'avui i de la jornada de demà i tempestes fortes, sobretot a les illes d’Eivissa i Formentera.

Amb aquest canvi de temps, la calor i la xafogor de la costa tenen les hores comptades. Els termòmetres baixaran i se situaran en unes màximes a prop dels 30 graus. En alguns punts, la baixada pot ser considerable. Aquest fet també afectarà les illes Balears i el País Valencià. De totes maneres, malgrat aquest petit tomb que ens fa l’estiu, la tardor encara queda lluny.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats