Societat 10/01/2012

Matins freds però migdies suaus: risc de refredats

Avui fa 50 dies de l'última tongada de pluges extenses i tot fa pensar que passaran com a mínim 6 o 7 dies més fins a la pròxima

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Passen els dies d'anticicló i la humitat i les boires van agafant cada cop més protagonisme. Avui la boira és gebradora en alguns àmbits tant del pla de Lleida com de la Catalunya Central, i a la Depressió Central tot fa pensar que gairebé no s'aixecarà en tot el dia. En general, però, avui farà sol i les temperatures negatives de primera hora s'acabaran convertint en màximes de més de 10 graus, i fins i tot de més de 15 en alguns punts de la costa. Compte amb els refredats, cal abrigar-se a primera hora encara que al migdia sobrin peces de roba.

Els dies vinents la humitat farà augmentar també els intervals de núvols a la costa. Demà arribaran a tapar el cel en alguns sectors del País Valencià i de les Illes, però també a estones el cel serà mig ennuvolat a prop de mar a Catalunya. Allà on hi apareguin els intervals de núvols la sensació d'hivern serà més clara, però en general seran dies pocs freds al centre de la jornada.

Avui fa 50 dies de l'última tongada de pluges extenses a Catalunya, i tot fa pensar que es podria arribar als 60 en alguns sectors si no canvien els mapes del temps. De cara al cap de setmana s'intueix un ambient força més fred, ja no només a primera hora, sinó durant tot el dia, però els intervals de puguin aparèixer deixarien només precipitacions febles i bàsicament concentrades al Pirineu.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi, incloent-hi el cap de setmana.

stats