Drets socials
Societat 05/05/2011

'Matrimoni homosexual', paraules de la discòrdia en una declaració conjunta del parlament

Dolors Camats es queixa que CiU no vol que aparegui la frase 'matrimoni homosexual' en una declaració conjunta del parlament. Sí que l'haurien aprovat ICV-EUIA, ERC i PSC

Redacció
1 min

BarcelonaEl proper 17 de maig és el dia internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia i la bifòbia; dia celebrat per moltes famílies gais i lesbianes com una ocasió per reivindicar els seus drets. En el marc d'aquesta data, l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais (FLG) va fer arribar una proposta de text per aprovar com a declaració conjunta al Parlament. Iniciativa per Catalunya-Verds, Esquerra i el PSC van signar-lo. Segons Dolors Camats, portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUIA, quan el text va arribar a CiU, el partit el va retornar amb una frase modificada, amb la qual no estava d'acord: "Espanya el mateix any [2005] recollia el dret al matrimoni entre persones del mateix sexe".

Segons Camats, ni el seu partit ni les famílies no ho accepten. El que fa nosa a CiU i al PP –que tampoc hi ha donat suport–, diu Camats, "és el reconeixement al matrimoni homosexual". "Estarien disposats a acceptar una versió en què es fes referència a la llei en genèric però sense l'expressió", afegeix. Camats afirma que "no estem per haver de dissimular. La llei existeix, i això no ha de violentar ningú". La portaveu considera "lamentable" que no es pugui tirar endavant una resolució per unanimitat, cosa que pot fer que al llarg del proper mes hagin de treballar en un nou document. Aquest tipus de declaracions són, comenta, "institucionals en suport al col·lectiu, i si han de ser tan 'light', potser que ens ho fem mirar".

"De moment, no tenim declaració", diu Camats. "No es pot negar la realitat; eliminar les paraules no nega que el matrimoni homosexual existeixi, ni que sigui un dret", conclou.

stats