SOCIETAT
Societat 23/03/2011

El web de Barcelona maquilla el pla anticontaminació de Mayol després de les queixes del PSC

Ahir a la tarda el web municipal titulava: "Barcelona es planteja evitar la circulació de vehicles de més de deu anys". Aquest matí hi posa: "Barcelona es planteja evitar la contaminació de vehicles que més contaminen". El socialista Francesc Narváez va oposar-se a la mesura

Redacció
2 min
Captura de pantalla del web de Barcelona

BarcelonaL'anunci de la cinquena tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient de Barcelona, Imma Mayol (ICV), de voler prohibir la circulació dels vehicles de més de deu anys en plena precampanya electoral ha indignat el PSC i ha obligat fins i tot a refer la notícia penjada des d'ahir a quarts de set del vespre al web municipal. Poca estona després de l'anunci, el regidor de Mobilitat, el socialista Francesc Narváez, va desmentir la regidora. "Ni volem ni podem aplicar això", va dir. Per Narváez, "la limitació és per nivell d'emissions, no per edat dels vehicles".

La notícia publicada al web municipal estava encapçalada amb el tÍtol: "Barcelona es planteja evitar la circulació de vehicles de més de deu anys", tal com es pot comprovar en el text que apareix quan es fa la cerca al Google. A primera hora del matí, el titular ha canviat. A les deu del matí hi posava: "Barcelona es planteja evitar la contaminació de vehicles que més contaminen".

El pla de Mayol s'ha de votar en el ple municipal d'aquest divendres a l'Ajuntament de Barcelona. La mesura més polèmica és la intenció de prohibir la circulació d'aquells cotxes que emeten nivells excessius de diòxids de nitrogen i de partícules PM10, una restricció que afectaria, per exemple, la majoria de vehicles de més de deu anys. Un cop aprovat el pla, l'Ajuntament de Barcelona instarà l'Estat i la Generalitat perquè facilitin el camí a aquesta mesura. D'una banda, incloent el control d'emissions com a criteri bàsic per passar la ITV i, de l'altra, impulsant un pla Renove que faciliti la substitució dels vehicles vells.

stats