BCN World

Melco i Hard Rock demanen al Govern "celeritat" per impulsar BCN World

L'alcalde de Salou, Pere Granados, fa pública la preocupació dels inversors, després de reunir-se amb ells

Les empreses Melco i Hard Rock reclamen "celeritat i compromís" per impulsar el projecte BCN World, segons ha revelat l'alcalde de Salou, Pere Granados, tal i com recull l'ACN. El batlle ha explicat que els inversors volen que s'aprovi definitivament el planejament urbanístic i que aquestes inversions estan en risc per l’interès d’altres països. Granados s'ha reunit aquest dilluns amb representants de les companyies que aspiren a construir un complex turístic integrat als terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou.
 
Precisament, l'alcalde de la ciutat ha fet una crida a la unitat i a la mobilització dels agents socials i econòmics del territori per tal d’impulsar i defensar conjuntament el projecte. Explica, però, que "les dues companyies han assegurat que altres governs estan interessats en què inverteixin en els seus respectius països” i ha avisat que aquesta incertesa "està posant en risc la inversió". Granados ha apuntat que això, a més, genera "una molt mala imatge internacional a l’hora de captar noves inversions i projectes turístics".
 
L'acord entre Junts Pel Sí i la CUP deixa el projecte a l'aire
 
Les dues forces independentistes del Parlament que van signar l'acord de govern fa un mes deixa l'impuls del BCN World en suspens. El pacte d'investidura explica que  no es tramitaria aquest pla de desenvolupament urbanístic necessari per tirar-lo endavant i es crearia una comissió entre els dos grups per negociar cap a on podria evolucionar el projecte. Per tant, de moment segueix a l'aire.
 

La voluntat de la CUP era frenar el BCN World, i va ser Junts Pel Sí qui va proposar una fórmula que no tanca la porta al projecte definitivament

 
Durant les negociacions, la voluntat de la CUP era frenar aquesta inversió de manera absoluta, i va ser Junts Pel Sí qui va proposar aquesta fórmula que no tanca la porta definitivament, tot i que la paralitza, de moment. Fins que no hi hagi consens entre les dues forces sobre com abordar el projecte, no podrà seguir endavant.
 
De fet, dins de la coalició Junts Pel Sí tampoc no existeix unanimitat sobre el projecte. La rebaixa fiscal al joc per atraure aquesta inversió va generar moltes reticències a ERC, que el partit ja va mostrar durant el debat parlamentari de la passada legislatura. L'oposició dels republicans a Barcelona World va forçar a CiU a buscar el suport del PSC per tirar-lo endavant. En presentar l'acord Raül Romeva va explicar que el projecte " quedava paralitzat a tots els efectes", mentre que Neus Munté va matissar que es buscava millorar-lo, ja que podria tenir " un impacte positiu al territori", tant per la creació d'ocupació com per la imatge internacional.