Societat 04/05/2012

El repte 'Ments obertes' de la UOC ja té 380 idees a votació

Els impulsors del projecte recomanen a tothom que tingui idees semblants a una de les proposades que s'associï amb algun dels 'pluggers'

Ara
1 min
Ments obertes

BarcelonaUn total de 380 idees llançades en una setmana, més de 500 valoracions en el primer dia de votacions. Amb aquest balanç arrenca el repte 'Ments obertes' de la UOC, impulsora del 'UOC&Unplugged'.

"La primera setmana del repte, amb 350 idees dipositades, demostra que a la nostra societat hi ha molt de talent i més ganes encara de compartir-lo i d'explotar aquesta creativitat per posar remei a la crisi. Podríem dir que moltes de les idees són veritables alternatives a les retallades, els ERO, els copagaments, la fusió de municipis o les pujades de preus i d'impostos", asseguren els organitzadors de la iniciativa.

Entre aquestes propostes, hi ha idees que van des de l'ús compartit d'aparcaments privats, l'apadrinament de fanals d'enllumenat públic o l'intercanvi de recursos entre les universitats fins a la geolocalització d'oferta i demanda de transports, l'ús dels terrenys que limiten les autopistes per a cultius que s'utilitzen en la producció de biodièsel o un nou concepte de turisme 'low-cost' en què el viatger és qui diu el preu que està disposat a pagar.

Per això, els impulsors del repte recomanem "a tothom que tingui una idea emprenedora o d'alt impacte social similar a les presentades que busqui algun d'aquests 'pluggers' i s'hi associï per fer encara més gran la iniciativa".

I la manera de connectar-se és geolocalitzar la idea des de l'aplicació de 'Ments Obertes' per a 'smartphones'. Així podran trobar-se i donar-se suport i col·laborar. L'adhesiu reutilitzable 'idees needed', que es va repartir amb l'ARA el dia de Sant Jordi i que encara es pot recollir a les seus de la UOC, també permet donar visibilitat a la idea i fer un acte de reivindicació creatiu.

stats