LA MÉTEO
Societat 10/09/2012

Menys tempestes i un parell més de dies de calor d'estiu

Aquest dilluns serà un dia més estable i assolellat que els darrers. Es mantindrà la calor i la xafogor arreu del territori

Manel Cascante
2 min
Puigcerdà (Cerdanya) / JORDI QUERALT

BarcelonaLes tempestes van tornar a descarregar amb intensitat al llarg de tota la tarda de diumenge en algunes contrades de l'interior i nord de Catalunya. Ho van fer, en canvi, de forma molt més modesta en alguns indrets de l'interior del País Valencià. La "grossa" va caure novament en comarques com el Berguedà, Osona, el Ripollès, el Solsonès o la Garrotxa. Es va tractar de tempestes localment intenses i que, fins i tot, van anar acompanyades de calamarsa o pedra en alguns casos.

Cal destacar, en aquest sentit, els 51 litres que es van acumular a la capital berguedana, 48 litres a Lladurs (Solsonès), 42 a Sant Feliu de Pallerols a la Garrotxa, 33 a Sant Vicenç de Torelló (Osona), 30 a Rialp (Pallars Sobirà), o 15 a Vilanova de Prades, a la Conca de Barberà.

Aquest dilluns ja no s'esperen pluges tant fortes, ni de bon tros, per bé que a la tarda si que es repetiran algunes tronades. Es tractarà de fenòmens més locals i a una escala molt més reduïda. Descarregaran en algunes localitats del Pirineu, tot i que no es descarta del tot que tornin a escapar-se una mica d'aquest àmbit i arribin a fregar el nord de la Depressió Central.

A banda d'aquests xàfecs sobtats de tarda, s'espera que sigui un dia tranquil a bona part dels Països Catalans. El sol tornarà brillar amb ganes i farà que el mercuri tiri cap amunt amb facilitat a partir de mig matí. A primeres hores de la tarda tornarem a assolir valors màxims de 30 o 32 graus a nombroses poblacions del pla de Lleida, la Catalunya central, el pla de Girona, l'interior de València i Alacant, i l'interior de l'illa de Mallorca.

Al litoral no se superaran els 28 o 29 graus. Aquí, en canvi, la humitat serà força alta i, per tant la sensació de xafogor es mantindrà acusada durant tota la jornada. Serà un bon dia per anar a la platja. Únicament caldrà tenir present la possibilitat d'alguns núvols baixos intermitents que podran fer la guitza, a estones, als banyistes que escullin anar al sud de la costa Daurada o a la costa dels Tarongers.

Bon temps per la Diada

Es confirma el bon temps de cara a la Diada. El sol lluirà bona part de la jornada, tret d'alguns núvols baixos matinals a les Terres de l'Ebre i d'algun ruixat de tarda al Pirineu. La calor serà notable arreu. A la capital catalana s'espera una temperatura màxima de 28 o 29 graus i força xafogor tot el dia.

Dimecres arribarà un petit canvi de temps que ens aportarà un ambient una mica més temperat durant un parell o tres de dies. La calor ens tornarà a visitar de cara al cap de setmana.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats