Societat 09/03/2012

Menys ventades i migdies cada cop més suaus

Avui el vent perdrà força al Pirineu i a l'Empordà amb el pas de les hores. Les temperatures aniran pujant durant el cap de setmana i diumenge al migdia l'ambient ja tornarà a ser molt suau

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaAquesta nit el vent encara ha bufat amb cops de 102 km/h a Espot, 93 a Figueres, 87 a Palamós o 73 a Das, i en general al nord s'ha mantingut molt intens i gairebé no ha perdut força. Els mapes del temps apunten clarament, però, que amb el pas de les hores avui anirà sent més feble, no desapareixerà, però s'anirà normalitzant, i a la tarda les ratxes ja no superaran els 50 km/h. El cap de setmana encara serà de tramuntana al Pirineu Oriental, i sobretot a l'Empordà i al Rosselló, però el vent ja no bufarà amb la intensitat d'ahir i d'aquesta nit.

Dissabte i diumenge farà sol, i a poc a poc aniran pujant les temperatures. Avui les màximes encara es quedaran força curtes; amb prou feines arribaran als 15 graus. Demà hi haurà un o dos graus més a tot estirar, al sol s'hi estarà bé, però a l'ombra farà falta encara la jaqueta gairebé arreu. Serà sobretot diumenge i dilluns que la sensació que s'acosta la primavera serà molt més notòria. Començarem la setmana amb temperatures altre cop de fins a 20 graus en algunes comarques, i tot fa pensar que en general tota la setmana que ve serà més suau que aquesta.

Res canviarà en l'estat del cel, els mapes del temps continuen sense ensenyar en quin moment podria arribar alguna borrasca amb capacitat per fer ploure o nevar. No serà, cada cop és més clar, abans del 20 de març.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats