SOCIETAT
Societat 09/12/2012

El Mercat Medieval de Vic assoleix els 200.000 visitants després de quatre dies d'activitat

L'edició d'aquest any ha comptat amb unes 350 parades

Acn
2 min
El Mercat de Medieval de Vic també compta amb tot un seguit d'activitats paral•leles i representacions al carrer. / ACN

VicL'Ajuntament de Vic considera que el Mercat Medieval d'aquest 2012 ha arribat als 200.000 visitants previstos, tot i que encara no hi ha xifres oficials. La regidora de Fires, Mercats i Esports, Montse Rovira, ha destacat que els aparcaments estaven plens des de primera hora del matí i que "alguns restaurants han hagut de fer fins a quatre torns per dinar". Rovira ha subratllat que aquest certamen "situa Vic al món". En aquest sentit, ha indicat que un centenar d'autocaravanes provinents de "diferents punts de l'Estat i d'Europa" han vingut aquests dies fins a la capital d'Osona. El Mercat va començar dijous i acaba aquest diumenge.

Vic posa aquest diumenge el punt final a la dissetena edició del Mercat Medieval. La regidora Montse Rovira s'ha mostrat satisfeta de la bona afluència de públic i de la manca d'incidents destacables. Ha valorat que "no hi ha hagut aglomeracions perilloses" i que "la gent ha pogut circular amb més o menys lentitud". D'altra banda, ha explicat que els firaires "estan contents amb les vendes", tot i que ha admès que els productes artesans "costen més de vendre". L'edició d'aquest 2012 ha comptat amb unes 350 parades.

El Mercadal V.O., uns 7.000 visitants

Un dels principals atractius del Mercat Medieval és el Mercadal V.O., un espai situat a les Adoberies que recrea un mercat vigatà del segle XV. Els protagonistes del Mercat són una norantena de persones –la majoria veïns– que voluntàriament han rebut formació teatral per interpretar les conductes dels personatges que presenten. Es tracta de la tercera vegada que es fa aquesta activitat, que aquest any ha tingut uns 7.000 visitants. Una xifra similar a la de l'any anterior.

Està previst que el Mercat Medieval de l'any vinent sigui només de 3 dies: des del divendres 6 de desembre fins al diumenge 8 de desembre, coincidint amb la Constitució i la Puríssima.

stats