Societat 01/08/2012

Mercè Navarro: "Tenir un restaurant és una manera de viure molt sacrificada"

La propietària del Roig Robí explica a l'ARA com s'ha adaptat a la crisi econòmica perquè "si ha canviat la conjuntura del país, ha de canviar també la nostra"

Thaïs Gutiérrez
1 min
Mercè Navarro: "Tenir un restaurant és una manera de viure molt sacrificada"

BarcelonaAmb 80 anys, Mercè Navarro segueix sent el pal de paller del Roig Robí, el restaurant que va obrir amb 50 anys després de separar-se i veure's sola amb sis fills. Avui en dia és un referent de la gastronomia barcelonina. En una entrevista a l'ARA, repassa els 30 anys al capdavant de l'establiment:

"Pertanyo a una generació en què les dones només ens havíem de casar; ni es plantejava la possibilitat que estudiéssim. Jo sabia cosir, brodar, cuinar... i ja està. Jo em vaig casar i vaig tenir sis fills, però quan es van fer grans vaig començar a notar la necessitat d'ocupar un lloc en la societat. Tenia la sensació que si no treballava no hi tenia lloc"

"Tenir un restaurant és una manera de viure que requereix molts sacrificis"

"Pel Roig Robí hi han passat polítics, gent de la cultura i l'espectacle, escriptors, arquitectes, músics, gent de la moda, famosos, d'arreu del món... Hi va haver un moment que hi havia cues a la porta"

"Per combatre la crisi i també per celebrar el nostre aniversari hem fet un menú de 30 euros. Creiem que si ha canviat la conjuntura del país ha de canviar també la nostra conjuntura"

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats