Societat 21/09/2012

El pregó de la Mercè encoratja Barcelona a la recerca científica

El director de l'Institut de Ciències Fotòniques, Lluís Torner, ha estat l'encarregat d'engegar una nova edició de les festes

Maria Ortega
1 min
Lluís Torner, en un moment del pregó / CRISTINA CALDERER

BarcelonaBarcelona com un dels principals referents del planeta en matèria de recerca. Aquest és el projecte –venut com "un somni que acaba bé– que ha explicat avui el director de l'Institut de Ciències Fotòniques, Lluís Torner, com a pregoner de les festes de la Mercè. Torner, que ha dit que parlava en nom del col·lectiu de científics, ha remarcat les potencialitats de la ciutat i ha demanat la complicitat de la ciutadania per valorar la feina que fan els científics locals i per aconseguir, en diversos àmbits, creuar la frontera d'allò que no se sap. Anar més enllà i innovar.

Per això, ha engegat el seu parlament, amb un seguit de casos en què la manca de coneixement deixava les persones en situacions complicades. Ha parlat d'una parella a qui manquen nocions tècniques per desenvolupar la seva feina o d'una parella que sap que el seu fill pateix una malaltia que, de gran, el condemnarà a la ceguesa. Per buscar solucions, ha encoratjat a treballar per situar Barcelona "entre l'elit científica del món". I ha posat en valor el 'made in' Barcelona per avançar. "Somiem que el sol fet que ningú no ho sàpiga fer ja sigui un motiu suficient per intentar-ho, 'made in Barcelona'".

El pregó dóna per inaugurada l'edició 2012 de la Mercè, que viurà aquesta nit de divendres els primers actes festius. Després del pregó, de fet, ja ha començat l'espectacle de projeccions a la façana de l'Ajuntament.

stats