"Mereixo una dona amb més pit": així maltractava López Aguilar la seva dona, segons 'El Mundo'

La policia judicial investigava des del 29 de març diversos incidents ocorreguts al domicili de l'exdona de López Aguilar

El PSOE ha decidit aquest dimarts suspendre de militància i apartar temporalment l'eurodiputat i exministre de Justícia Juan Fernando López Aguilar del Grup Socialista al Parlament Europeu, arran de la seva imputació per un presumpte delicte de violència de gènere. López Aguilar ha declarat que és innocent i que l'acusació de la seva exdona és "radicalment falsa".

Segons avança el diari 'El Mundo', que ha tingut accés a les diligències policials, el 29 de març dos agents de la policia judicial van començar a investigar un seguit d'incendis ocorreguts al domicili de l'ex dona de l'eurodiputat. Els agents tenien por que es tractés d'un intent de suïcidi en el qual haurien perdut també la vida els dos fills de la parella. En les dues ocasions que la casa es va incendiar, els veïns van trobar-se la dona desorientada i –almenys en una ocasió–, amb pudor d'alcohol.

El testimoni de la germana

Arran d'aquests incidents, la policia va interrogar els veïns i va constatar que les relacions entre l'exdona d'Aguilar i ell eren molt dolentes. Segons 'El Mundo', els veïns parlen de crits, insults, cops a les parets i a les portes. Un d'ells relata que en una ocasió va observar el matrimoni "barallant-se al terra del replà, en una forta discussió".

Els agents també van fer declarar la germana de l'exdona de López Aguilar, que va explicar que la seva germana és víctima de "maltractament psicològic i físic" des de fa aproximadament 7 anys. Algunes de les coses que l'exministre de Justícia hauria dit a la seva exdona, segons les diligències policials, són: "boja", "grassa" o, fins i tot, "mereixo una dona amb més pit", segons 'El Mundo'. El mateix diari explica que la dona tenia por de denunciar per la situació política del seu exmarit i pels seus coneixements de dret.