Societat 29/06/2012

L'incendi dels Prats de Rei ja ha calcinat 1.000 hectàries de vegetació

El foc, en el qual treballen 52 dotacions terrestres i 11 d'aèries, manté tallat l'Eix Transversal a Sant Pere Sallavinera. El foc ha obligat a evacuar 90 persones

Acn
1 min
El foc avança direcció el Solsonès. / ESTEFANIA ESCOLÀ / ACN

Els Prats del ReiL'incendi forestal i agrícola que crema des de poc abans de les tres de la tarda d'aquest divendres, ha afectat ja 1.000 hectàrees de vegetació forestal i agrícola, segons informen els Bombers de la Generalitat. A la zona hi treballen 52 dotacions terrestres i 11 d'aèries.

El foc ha obligat a desallotjar 90 persones i a tallar l'Eix Transversal al seu pas per Sant Pere Sallavinera (Anoia), a la carretera local BV-1031 i la C1412, al mateix terme municipal dels Prats de Rei. Per la seva banda, els veïns del municipi han quedat confinats a casa seva. Els Mossos d'Esquadra han confirmat el desallotjament de forma preventiva de 25 persones de la masia Hostal Vell i 11 persones de Cal Boixins –9 menors i 2 adults–. Tots són a les dependències dels Mossos d'Esquadra d'Igualada. A més, s'han hagut de desallotjat una cinquantena de persones de la residència Apinas.

A petició de Bombers de la Generalitat, ADIF ha tallat la circulació de trens entre Manresa i Calaf de la línia Barcelona-Manresa-Lleida i, fins aproximadament un quart de set de la tarda, ha afectat dos combois.

stats